E-vitamin veckans hjälte
den 10 mar, 2018

Hej fina du 🙂

I veckan som gått har  E-vitamin haft en viktig roll i vardagslivet på Hermansdal. Det är inte bara människor som kan drabbas av brister på olika näringsämnen, det händer även att djur får brist på  de viktiga byggstenararna – vitaminer & mineraler. Hos dem precis som hos oss uppstår då symtom.

Har du hört talas om snurrsjukan som kan drabba höns? Det hade inte vi innan vår fina höna Snövit drabbades av den. Efter massor med sökande på vad hennes problem var och vad som orsakade dem, förstod vi till slut ut att det var just ”snurrsjuka”. En åkomma som kan drabba höns och andra fåglar när de av någon anledning får brist på E-vitamin. Så fort vi listat ut att det var E-vitaminbristen som var boven hoppade vi in i bilen och susade iväg för att köpa flytande tillskott.

”Hönsgruppen” på Facebook har varit fantastisk, vi fick snabbt tips och råd på hur vi på bästa sätt skulle ge vår fina Snövit E-vitamin, hur mycket och hur ofta.Tänk vilken fantastisk kanal Facebook kan vara, där man kan få ta del av andra människors kunskap och erfarenheter. Det gör ont i hjärtat när ens djur inte mår bra och att det då finns snälla och omtänksamma människor som tar av sin tid för att hjälpa till fyller hjärtat med tacksamhet och värme. I dag på morgonen är Snövit mycket piggare. Det är underbart att få uppleva hur snabbt en vitamin kan laga kroppen och symtomen klinga av. Ren magi faktiskt !!!

E-VITAMIN

E-vitamin är en fettlöslig vitamin som är oerhört viktig för friska, starka blodkärl, ungdomlig hy och en god fertilitet. Anledningen till E-vitaminets viktiga roll i att hålla våra celler friska är att den är en kraftfull antioxidant.

Antioxidanter är våra mekaniker och städare som ger oss nyckeln till en bättre hälsa! Antioxidanter behövs för att skydda kroppen mot det överskott av fria radikaler som bildas varje dag. Deras uppgift är att ”fånga in” och oskadliggöra de fria radikalerna.

Vad är då fria radikaler? En fri radikal kan beskrivas som en molekyl som orsakar stor skada i vår kropp och våra celler. De går även under namnet oxidanter och är orsaken till att exempelvis frukt ruttnar och att saker rostar. Samma nedbrytningsprocess sker i våra kroppar hela tiden och det är här antioxidanterna kommer in som små mekaniker och städare. När  vi inte får i oss antioxidanter som kan städa och reparera skadorna som de fria radikalerna orsakar, blir det lite som att ha en lös elefant i ett glashus.

E-vitamin är en viktig antioxidant

Den skyddar näringsämnen som betakaroten och essentiella fettsyror från att oxidera. Den är viktig för en god prestation och har en positiv inverkan på vår uthållighet. Den stärker immunförsvaret och har en skyddande effekt mot bland annat akne, ärrbildning, blodproppar och urinvägsinfektioner.

Brist på E-vitamin kan ge symtom som:

 • Allergi
 • Eksem
 • Torr hud, torrt hår
 • Håravfall
 • Menstruationsproblem
 • Åderbrock
 • Förstorad prostata
 • Infertilitet
 • Besvär i matsmältningssystemt
 • Kramp i benen
 • Muskelsvaghet

Goda källor till E-vitamin är:

 • Mandel
 • Torkade aprikoser
 • Gröna bladgrönsaker
 • Solrosfrön
 • Hasselnötter
 • Ägg
 • Vetegroddsolja
 • Avokado

Söker du ett bra kosttillskott på E-vitamin, hittar du det här:

 https://www.greatlife.se/e-vitamin-selen

Fria radikaler och den kinesiska medicinen

 ”Fria radikaler” nämns inte inom den kinesiska medicinen. För flera tusen år sedan visste man inte ens att de fanns 😉 Det man däremot visste och vet är att livsstilen och det vi äter i allra högsta grad påverkar hur vi mår både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. När vi tar hand om vår kropp och själ finns det helt andra förutsättningarna för att vara både frisk, vital och bli gammal. 

Om en kinesisk läkare blir gråhårig för tidigt och färgar håret för att inte visa det, är det ingen bra läkare. Han har inte lyckats ta hand om sig själv och behålla sin vitalitet. Som läkare skall man leva som man lär. En duktig läkare har friska, vitala  patienter. Den kinesiska medicinens viktigaste del är att lära sig att leva på ett sätt så att balans uppstår och med den slipper vi sjukdom. Det är en stor skillnad från västvärlden.

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten – slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This