den 26 aug, 2018
Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror…

Hej fina bloggläsare,

Är du trött samma tid varje dag? Hur vi mår under olika tidpunkter på dygnet kan nämligen  ge oss värdefull info för hur vi kan hjälpa kroppen uppnå balans.

Vi älskar den riktigt gamla filosofiska biten inom den kinesiska medicinen, det är där man hittar kärnan och den kinesiska medicinens ursprung.

När vi förstår hur mycket vi faktiskt kan påverka vår egen kropp och själ, och hur mycket en svaghet någonstans i den finurliga och naturliga helheten påverkar oss, då kan man inte annat än att älska den uråldriga kunskap som finns just där i kärnan. En kunskap som skapades av erfarenhet innan blodprover och labb tester fanns, och som förstod att vi inte kan separera oss människor från varken naturen eller varandra.

Allt hänger i hop mellan kropp och själ på ett fullständigt logiskt sätt inom kinesisk medicin.  En duktig kinesisk doktor har inga sjuka patienter, de balanserar upp kropp och själ så att inte sjukdom uppstår.

Själen och våra känslor är väldigt viktiga inom kinesmedicinen och våra känslor kan göra oss sjuka om det blir för mycket och långvariga.

Svagheter i lungan som till exempel astma kan bero på sorg och när vi stärker lungan som organ kan vi släppa sorgen.

Samma sak är det med värk, det är ett stopp av qi (energi) som kan ha olika orsaker. Om vi förstår anledningen till varför det blivit stopp, och tillför det som behövs så att qi kan cirkulera i kroppen igen så kommer värken försvinna och kroppen läka. Känslor som oro och grubbel är stora anledningar till att qi stagnerar liksom brister i olika former.

Inom Kinesisk Medicin så är dygnet uppdelat i tårtbitar och varje organ i kroppen har sin tid. Så vaknar du alltid samma tid eller är väldigt trött samma tid så tittar man alltid på vilka organ som är inblandade vid det klockslaget.

03.00-05.00 LUNGAN (metallelementet)

05.00-07.00 TJOCKTARMEN (metallelementet)

07.00-09.00 MAGEN (jordelementet)

09.00-11.00 MJÄLTEN (jordelementet)

11.00-13.00 HJÄRTAT (eldelementet)

13.00-15.00 TUNNTARMEN (eldelementet)

15.00-17.00 URINBLÅSAN (vattenelementet)

17.00-19.00 NJURAR (vattenelementet)

19.00-21.00 PERICARD (eldelementet)

21.00-23.00 TRIPPELVÄRMAREN/SAN JIAO (eldelementet)

23.00-01.00 GALLBLÅSAN (träelementet)

01.00-03.00 LEVERN (träelementet)

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser

Här hittar du  NYCKELN TILL HÄLSA

Våra livsstilssjukdomar, varför blir vi sjuka ? 

En klassiker idag är “leverproblem”, vi har en ständig stress och är lätt irriterade och arga. Det känslotillståndet “försvagar” levern och skapar obalans, den försvagade levern gör att vi hamnar i ännu mer obalans och gör oss ännu mer irriterade,  till slut går levern till “attack” mot magen som är jordelementet och vi får alla möjliga problem med vår mage.

Det är därför hyllorna i matbutiker och hälsokost affärer är fulla av mag- och tarmbakterier i alla dess former, just för att lugna våra magar, när vi istället skulle behöva balansera levern och lära oss leva våra liv, utifrån vad som är bra för just mig.

Det är precis så vi vill jobba, vi vill inte “vänta” tills sjukdom uppstår, vi vill lära människor leva sina liv så att de är friska.

Har man verktygen och förståelsen så kan vi göra ett val och hjälpa oss själva. Är vi redan sjuka så kan vi göra förändringar som hjälper kroppen att återfå balansen igen i stället för att tillföra mer av det som skapar problem. Har vi kunskapen så kan vi i alla fall göra ett medvetet val och inte bli offer, vi kan påverka.

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av och vi är glada för förtroendet  och att så många vågar prova något nytt för att må bra. Det finns några platser kvar den 16 September för den som är intresserad efter det blir det ingen mer kurs förrän i vår.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Naturliga Vårtips

Naturliga Vårtips

Hej fina du, Hoppas att du har det bra därute i det fina vårvädret. Äntligen har vi fått lite värme även om det på...

läs mer
Påskägg med må bra tips

Påskägg med må bra tips

Hej fina du, Hoppas att du har en fin påskhelg. På Hermansdal är det full fart som vanligt. Våra första två lamm har...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This