Du är en del av allt
den 12 jun, 2019

Hej fina du,

Regnet öser ner, åskan mullrar och naturen visar upp sin styrka i full kraft. Jag sitter och skriver och balanserar datorn med en rädd liten hund i knät. Skönt att han nöjer sig med mig som sin säkra plats när tillvaron känns otrygg. Åskoväder är det enda som får honom att visa några tecken på rädsla. Till vardags är han den tuffaste och allvarligaste jag har och han är bara mattes hund. Spencer är svart vit och jag brukar säga att han är polishunden i familjen. Polisbilar var svart vita när jag var yngre 😉

Djuren har olika personligheter precis som vi. Det blir väldigt tydligt när man har så många som vi har och är dem nära. Det spelar ingen roll att de bor på samma ställe allihopa och vi formar dem. Vi har inte en katt, hund eller häst som är lika i sättet eller sin personlighet. Höns, får och kaniner är helt olika de också även om alla djuren har beteenden som är rastypiska. Till och med de som är från samma kull som Spencer och Gibby, är totalt olika även om de har superstarka band sinsemellan.

På samma sätt är det med djurens utveckling i livet. Har man glädjen att få leva nära och länge med dem så ser man hur de utvecklas och växer med sina utmaningar i livet precis som vi. En del är högkänsliga, en del är klassens clown och andra är som Spencer seriösa poliser som tar sig själva och sin omgivning på största allvar. En typisk jordpersonlighet som vi har i hundform är Bolt som älskar mat och slänger hjärtan på alla människor han träffar, speciellt barn. De flesta som träffat Bolt vill adoptera honom han får alla att känna sig speciella och älskade. Vilken fantastisk egenskap.

Vill du läsa mer om djur så finns det en artikel på hemsidan som jag skrev till en hästtidning en gång. Du hittar den här

Vårt arv

Utan varken mikroskop och laboratorieutrustning förstod den kinesiska medicinen för flera tusen år sedan att vi fick med oss ett arv från våra förfäder. Man visste att deras leverne påverkade hur barnet mådde och vilken vitalitet och personlighet man föddes med. Det vi idag kallar arvsmassa och genetik. Man visste också att vi hade en själslig del som påverkade oss och vilka vi var.

I den kinesiska medicinen så nämner man det som ”Tidigare himlens qi”. Den består av Yuan qi och Jing qi. Det är dessa två som först förenas när en människa blir till. De står bakom yin och yang och är vad vi fått med oss av våra föräldrar. Det är vår djupa reserv. De ger oss vår artmässiga styrning och till viss del vår personlighet. Det är det vi föds med.

”Senare himlens qi” består av Ying qi och Wei qi och den får vi efter vår födelse. Den har sitt ursprung i jordelementet och är beroende av att vi lever på ett för oss bra sätt. Att vi följer det som är naturligt för oss, att vi äter bra mat och inte förbrukar mer än det vi har.

Wei qi är vårt immunförsvar och det som behöver vara starkt för att kunna försvara oss mot yttre patogener till exempel virus så att vi inte blir sjuka. Har vi ett starkt Wei qi står vi emot mycket. Vår yta är stark och vi har ett skydd mot allt utanför oss själva.

Så var rädd om tidigare himlens qi din djupa reserv och förbruka inte din vitalitet snabbare än vad som är tänkt. Fyll på och stärk dig med senare himlens qi. Vi skall stärka oss och inte försvaga oss.

Vill du läsa mer här hittar du Nyckeln till Hälsa http://www.hermansdal.com/webbshop

Tips för att stärka senare himlens qi:

  • Ät mat som stärker jord-elementet som exempelvis rotfrukter, dinkel, potatis, ris, gröt och soppa.
  • Ät mat som är tillagad och varm, helst kokt
  • Ha en bra balans mellan vila och aktivitet
  • Se till att sova minst 7 timmar per natt
  • Promenera i naturen och andas in frisk luft
  • Ät mat som är näringstät och ekologiskt odlad
  • Saltmoxa
  • Gör saker som gör dig glad
  • Följ ditt hjärta och tro på dig själv

Vi är en del av naturen

För varje del jag har upptäckt i den kinesiska medicinen så blir jag mer och mer imponerad. Man hade inga problem med att lista ut vad kropp och själ mådde bra av och man såg sambanden och helheten. Man lät resultaten tala för sig själva. Fungerade det och man blev frisk så var det rätt. Man benämner det inte som vi gör med bakterier och virus, det har andra namn och andra behandlingsmetoder men den kinesiska medicinen har klarat av att bota människor framgångsrikt i tusentals år utan både antibiotika och kortison. Önskar verkligen att vi kunde införa ett helhets och friskvårds tänk i vår moderna värld. Vi behöver förstå att vi hör ihop med allt och att vi inte kan friskriva oss från vår del i ett naturligt kretslopp. Vi står inte över naturen vi är en del av den och beroende av att kretsloppet fungerar. Vi ter oss väldigt små och maktlösa när vinden tar i, regnet piskar rutorna och åskan mullrar. Det känns en dag som den här.

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg


Har du upptäckt vad Saltmoxa kan åstadkomma i din kropp?

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap till självhjälp. Du använder den för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt innertsta som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxakursen : REFERENSER

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This