Det yttre påverkar vårt inre
Av Tina på Hermansdals Gård
den 20 nov, 2019

Hej fina du,

På Hermansdal fortsätter det att regna och tittar jag på väderappen ser det inte så lovande ut framöver heller. Regnet verkar ha hakat upp sig och det var ett tag sedan himlen var blå. Perfekt att sitta inne och arbeta väder är det i alla fall 😉 En ny hemsida är på gång med riktig proffshjälp och det kommer att bli super. Som det är nu så jobbar jag med TRE stycken sidor och nu ska de bakas ihop till EN. Det är fantastiskt och kommer att frigöra tid när sidorna blir mer lättarbetade.

Jag sitter även och analysrerar testresultaten som de som går Mat som medicin kursen mailar mig. Det är extra roligt när deltagarna börjar få konkreta resultat av de förändringar som de har gjort. Att se hur symtom på brister och obalanser försvinner blir ett kvitto på kroppens och själens fantastiska självläkningsförmåga när vi skapar rätt förutsättningar.

De här raderna fick jag härom dagen

Det här är symtom som har försvunnit under det att hon jobbat med Mat som medicin & De fem elementen och Saltmoxa.

Hej,

Följande symtom har bl a försvunnit inom de olika elementen!

Träelementet

Cystor/knölar (haft STORA problem med detta tidigare, ffa i ljumskarna/underlivet och opererats tre ggr för detta.)
överdriven seriositet, yrsel med illamående, skyllt på andra när det inte blev som jag tänkte, ofta huvudvärk, migrän, återkommande ögoninflammationer, /röda ögon samt gruskänsla i ögonen, muskelkramper, trötthet

Eldelementet

akne, sår i munnen och tungan, humörsvängningar, ytlig andning, begär att vara andra till lags, utmattning

Jordelementet

ömt och svullet tandkött, tjockt slem i näsa och hals, tröghet, känsla av ensamhet, svårt att fokusera tankarna på uppgiften

Metallelementet

luftvägsbesvär, försämrat immunsystem, sorgsen, behov av att ha kontroll på allt,

Vattenelementet

ytlig andning, dåliga tänder och tandkött, bristande intresse för sex, yrsel, kalla händer och fötter

Riktigt roligt att blicka bakåt och skriva ned/reflektera över mina förändring, blir som ett kvitto på ALL förbättring. Rensade och sparade mina mobilfoton häromdagen och fann kortet på mej själv som jag tog när jag skulle börja saltmoxa, vilken skillnad:)))

Även om jag själv vet vilken kraft den kinesiska medicinens självhjälps verktyg har så blir jag lika glad varje gång någon får hjälp. När kropp och själ svarar på förändringarna vi gör sker verkligen mirakel. Vad har du för symtom som du vill bli av med?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Känner du av det fuktiga vädret ute

Det värsta med allt regnande och den gråtunga himlen är fukten. Jag saknar den normalt höga klara höstluften. Har vi för mycket av en klimatfaktor i vår kropp kommer vi att känna av det klimat som finns utanför oss och få symtom. Klimatfaktorer som kommer i obalans skapar oreda både i naturen och i våra kroppar. När det blir för mycket eller för lite av något gör det oss tillslut sjuka. Har det fått fäste kan det ta tid att komma tillrätta med dem.

Fukten i våra kroppar skapas för att det finns en svaghet i vårt Jordelement kinesiskt sett och för att vi har en yangbrist. Det är precis som i naturen att en sämre jordkvalitet klarar inte av att göra sig av med all fukt utan dränks tillslut.

Några vanliga symptom som tyder på att du har för mycket fukt i kroppen:

 • Trötthet
 • Matsmältningsproblem
 • Svullen/ödem eller en känsla av att känna sig svullen
 • Övervikt, viktuppgång
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sötsug
 • Kroppen känns tung och trög att röra
 • Värk i kropp och leder
 • Huvudvärk
 • Täppta bihålor, värk i bihålor
 • Illamående
 • Lös avföring
 • Oro

Det yttre klimatet påverkar vårt inre

Har vi kyla i kroppen kinesiskt sett kommer vi att känna av kylan utanför oss själva och vi vill ha värme för att balansera det. Ju djupare kylan finns desto längre tid tar det att tina upp den. När den väl fått fäste så har den en förmåga att hålla sig kvar. Vi  tillför yang i form av mat, moxa och ibland örter och den värmer upp vilket leder till att problemen lättar av. Har vi inte lyckats komma tillrätta med obalansen på djupet kommer den tillbaka. När vi slutar tillföra extra yang breder kylan ut sig igen och besvären ökar. Det är därför det blir så viktigt att hjälpa kroppen från flera håll.

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Har vi haft problem länge måste det få ta tid

Tid är en viktig faktor för att läka. Fortsätter vi att tillföra det som hjälper oss kommer vi tillslut att nå vårt mål. För mig är det moxa och rätt mat som hjälper mig som mest. Jag har massor med kyla och fukt tack vare mängder med penicillin sen jag var liten och en mängd andra anledningar. Jag har inte ätit och jag har tränat alldeles för mycket.

På det viset har jag bränt i princip  all yang jag hade med mera. Jag har ätit ekologiskt och nyttigt i flera år nu. Efter att jag fick min cancerdiagnos har jag varit och är ännu mer ”strikt” med det jag äter och det hjälper. Man kan säga att jag äter antiinflammatoriskt på kinesmedicinskt vis. Jag äter för att hjälpa min kropp att hitta balansen och bli av med det som stör i systemet. I dag återhämtar jag mig snabbare och är starkare än jag varit på många år.

November Kramar från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!