den 20 nov, 2019
Det yttre påverkar vårt inre

Hej fina du,

På Hermansdal fortsätter det att regna och tittar jag på väderappen ser det inte så lovande ut framöver heller. Regnet verkar ha hakat upp sig och det var ett tag sedan himlen var blå. Perfekt att sitta inne och arbeta väder är det i alla fall 😉 En ny hemsida är på gång med riktig proffshjälp och det kommer att bli super. Som det är nu så jobbar jag med TRE stycken sidor och nu ska de bakas ihop till EN. Det är fantastiskt och kommer att frigöra tid när sidorna blir mer lättarbetade.

Jag sitter även och analysrerar testresultaten som de som går Mat som medicin kursen mailar mig. Det är extra roligt när deltagarna börjar få konkreta resultat av de förändringar som de har gjort. Att se hur symtom på brister och obalanser försvinner blir ett kvitto på kroppens och själens fantastiska självläkningsförmåga när vi skapar rätt förutsättningar.

De här raderna fick jag härom dagen

Det här är symtom som har försvunnit under det att hon jobbat med Mat som medicin & De fem elementen och Saltmoxa.

Hej,

Följande symtom har bl a försvunnit inom de olika elementen!

Träelementet

Cystor/knölar (haft STORA problem med detta tidigare, ffa i ljumskarna/underlivet och opererats tre ggr för detta.)
överdriven seriositet, yrsel med illamående, skyllt på andra när det inte blev som jag tänkte, ofta huvudvärk, migrän, återkommande ögoninflammationer, /röda ögon samt gruskänsla i ögonen, muskelkramper, trötthet

Eldelementet

akne, sår i munnen och tungan, humörsvängningar, ytlig andning, begär att vara andra till lags, utmattning

Jordelementet

ömt och svullet tandkött, tjockt slem i näsa och hals, tröghet, känsla av ensamhet, svårt att fokusera tankarna på uppgiften

Metallelementet

luftvägsbesvär, försämrat immunsystem, sorgsen, behov av att ha kontroll på allt,

Vattenelementet

ytlig andning, dåliga tänder och tandkött, bristande intresse för sex, yrsel, kalla händer och fötter

Riktigt roligt att blicka bakåt och skriva ned/reflektera över mina förändring, blir som ett kvitto på ALL förbättring. Rensade och sparade mina mobilfoton häromdagen och fann kortet på mej själv som jag tog när jag skulle börja saltmoxa, vilken skillnad:)))

Även om jag själv vet vilken kraft den kinesiska medicinens självhjälps verktyg har så blir jag lika glad varje gång någon får hjälp. När kropp och själ svarar på förändringarna vi gör sker verkligen mirakel. Vad har du för symtom som du vill bli av med?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Känner du av det fuktiga vädret ute

Det värsta med allt regnande och den gråtunga himlen är fukten. Jag saknar den normalt höga klara höstluften. Har vi för mycket av en klimatfaktor i vår kropp kommer vi att känna av det klimat som finns utanför oss och få symtom. Klimatfaktorer som kommer i obalans skapar oreda både i naturen och i våra kroppar. När det blir för mycket eller för lite av något gör det oss tillslut sjuka. Har det fått fäste kan det ta tid att komma tillrätta med dem.

Fukten i våra kroppar skapas för att det finns en svaghet i vårt Jordelement kinesiskt sett och för att vi har en yangbrist. Det är precis som i naturen att en sämre jordkvalitet klarar inte av att göra sig av med all fukt utan dränks tillslut.

Några vanliga symptom som tyder på att du har för mycket fukt i kroppen:

 • Trötthet
 • Matsmältningsproblem
 • Svullen/ödem eller en känsla av att känna sig svullen
 • Övervikt, viktuppgång
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sötsug
 • Kroppen känns tung och trög att röra
 • Värk i kropp och leder
 • Huvudvärk
 • Täppta bihålor, värk i bihålor
 • Illamående
 • Lös avföring
 • Oro

Det yttre klimatet påverkar vårt inre

Har vi kyla i kroppen kinesiskt sett kommer vi att känna av kylan utanför oss själva och vi vill ha värme för att balansera det. Ju djupare kylan finns desto längre tid tar det att tina upp den. När den väl fått fäste så har den en förmåga att hålla sig kvar. Vi  tillför yang i form av mat, moxa och ibland örter och den värmer upp vilket leder till att problemen lättar av. Har vi inte lyckats komma tillrätta med obalansen på djupet kommer den tillbaka. När vi slutar tillföra extra yang breder kylan ut sig igen och besvären ökar. Det är därför det blir så viktigt att hjälpa kroppen från flera håll.

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Har vi haft problem länge måste det få ta tid

Tid är en viktig faktor för att läka. Fortsätter vi att tillföra det som hjälper oss kommer vi tillslut att nå vårt mål. För mig är det moxa och rätt mat som hjälper mig som mest. Jag har massor med kyla och fukt tack vare mängder med penicillin sen jag var liten och en mängd andra anledningar. Jag har inte ätit och jag har tränat alldeles för mycket.

På det viset har jag bränt i princip  all yang jag hade med mera. Jag har ätit ekologiskt och nyttigt i flera år nu. Efter att jag fick min cancerdiagnos har jag varit och är ännu mer “strikt” med det jag äter och det hjälper. Man kan säga att jag äter antiinflammatoriskt på kinesmedicinskt vis. Jag äter för att hjälpa min kropp att hitta balansen och bli av med det som stör i systemet. I dag återhämtar jag mig snabbare och är starkare än jag varit på många år.

November Kramar från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This