den 12 maj, 2019
Bli kung i dina känslors rike

Hej fina du,

Vilken fantastisk lördag vi fick i går. Strålande sol fågelkvitter och humlor som surrade. Det blev en perfekt dag att slussa in Dimma & Disa till de andra i hagen. Jag tillbringade några timmar sittandes där i hagen och var deras trygga punkt som de kom springande till så snart något var läskigt. Det är en fantastisk känsla att kunna ge någon det. Efter ett tag blev de modigare och modigare och gjorde längre och längre utflykter. De lekte med de andra och upptäckte nyfiket världen runt sig och livsglädjen spratt i kroppen när de gjorde sina “lammrace” i hagen. Älskade djur de lär mig så mycket om att vara i nuet och uppskatta det jag har. Att sitta där i hagen och vara i nuet, känna naturens energi, och djurens livsglädje och kärlek var en fin återhämtning i det hektiska liv jag har för tillfället.

Att vara i nuet är återhämtning

Just den där stunden av att vara i nuet och få återhämtning är superviktig. Att få hitta tillbaka i sig själv och rota mina fötter och själ i naturen blev en välbehövlig paus. Att bara få vara och “jorda” sig är extra viktigt när det är mycket som händer och full fart runt omkring i livet. För mig är det viktigt att även ha ett “slutdatum”. Att sätta ett datum som man jobbar emot och efter det få en andningspaus. När jag satt där i hagen och lät tankarna vandra fritt kände jag en enorm glädje och tillit. Jag kände stolthet och lycka över att jag faktiskt snart är klar med något som kändes totalt övermäktigt när jag satte igång. Livet har fått mig att växa igen som människa 🙂 Kan man annat än att bli tacksam över de situationer man utsätts för och som får en att förstå, växa och känna tillit till livsprocessen?

Efter regn kommer solsken

Det är ofta en mängd jobbiga känslor involverade i starten. Det är tumultartat, omvälvande, chockerande och det kan kännas som att mattan rycks undan för en. Hela livet förändras över en natt och man känner sig osäker på framtiden för att det man trodde skulle bli inte längre finns som ett alternativ. Känner du igen det? Jag har varit med om det många gånger i mitt liv. Det är alltid lika jobbigt varje gång men i slutändan så känns det ofta som en aha upplevelse och får mig att ha växt en bit till och jag har lärt mig något viktigt om mig själv och andra. I morgon spelas det sista på den kommande webbkursen om De Fem Elementen och Mat som medicin in. Nu är det riktigt nära och det ska bli superroligt att få släppa den och göra den med er. Jag längtar!!! Det kommer bli super 🙂 Nu har jag en riktigt bra verktygslåda för att kunna hjälpa fler att hitta hälsa och välmående. FB gruppen kommer att bli kursens klassrum.

Ett fritt flöde gör att vi inte fastnar i våra känslor

Känslor ska finnas och vi behöver dem. Det som är viktigt är att inte fastna i dem. Vi behöver Qi /Energi för att klara av att transformera dem. Är vi för slut och inte har tillräckligt med kraft så fastnar vi lätt i känslotillstånd. Det är sunt och bra att både bli ledsen, besviken, arg och känna sorg men känslorna ska transformeras och förändras. De ska precis som allt annat i den kinesiska medicinen ha en rörelse och förändras och gå in och ut i varandra. Det enda vi kan vara helt säker på är att allt förändras och att det är som det ska. Vi måste våga känna alla våra känslor och inte leva våra liv för att undvika de vi tycker är obehagliga.

Jag tycker vårt känsloliv är så spännande och jag blir lika fascinerad varje gång jag är med om en sån här resa. Känslor som genom ett trollslag transformeras och blir till något helt annat. Precis som med yin och yang pågår det en ständig process och vi behöver precis alla våra känslor även om vi i stunden skulle slippa vissa. Det är när det blir ett stopp i flödet och en känsla inte vill släppa taget som det skapar problem i resten av kroppen.

Känslor är livsviktiga

Kände vi inte njurarnas känsla rädsla skulle vi inte överleva vi skulle vara för våghalsiga. Hade vi inte leverns ilska skulle vi inte sätta gränser eller ta oss framåt. Hjärtats glädje behövs definitivt det är vi nog alla eniga om 😉 Jordelementets oro behöver vi för att vi skall tänka till även om den har en förmåga att ta för stor del av våra liv. Metallelementets sorg kan jag hålla med om verkar totalt onödig men det finns en del i den som också behövs. Kände vi inte sorg och avskydde känslan av att förlora någon skulle vi inte vara rädda om något. Vi skulle bli ganska otrevliga om vi inte hade alla våra känslor och hos vissa så blir obalanserna väldigt tydliga. Jag har många gånger önskat mig en avstängningsknapp och velat stänga av känslor som vissa kan. Men när jag är igenom den tuffa delen är jag tacksam för att jag kan känna dem alla. De behövs för ett balanserat sunt liv och fina relationer. Jag vill inte vara rädd för känslor och avstängd. Jag vill leva, känna och vara sann mot mig själv och min omgivning.

En balanserad kropp ger ett balanserat känsloliv och tvärtom så nästa gång du möter någon som beter sig illa eller är otrevlig utan anledning ta det inte personligt. Se det som att det är obalanserna som talar eller beter sig. Jag brukar tänka att de har precis haft sitt livs trauma och förlorat någon nära och därför är helt ur balans. På det sättet får jag empati i stället för att hänga på i den negativa energin som vissa sprider runt sig. Det brukar fungera för mig, prova du också. Jag vill inte få min inre ro rubbad då sitter jag hellre själv under korkeken eller i fårhagen på Hermansdal med mina egna känslor.

Nu är det riktigt nära, förhandsboka du också snart sätter vi igång

Vill du också förhandsboka din plats så går det ännu så länge bra men snart stänger jag dörren för den här kursomgången. Tack vare att jag blir själv med att ta hand om er i FB gruppen/klassrummet som hör till kursen behöver jag hålla deltagarantalet på en bra nivå. Den här kursen blir en “förlängning” av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken och hur vi använder Mat som medicin. Men du kan också gå den utan att ha läst boken.

Du får en massa recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda till husbehov. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med Nyckeln till Hälsa och saltmoxan hjälper dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Vårkramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This