Balansera hormoner och känslor
den 4 mar, 2018

Hej fina du 🙂 Idag ska du få ett riktigt litet guldkorn som inte bara luktar gott utan även gör gott i både kropp och själ. Förra helgen skrev vi lite om pms och hur man ser på det i kinesisk medicin samt vad man kan göra för att hjälpa kroppen. Att ha obalanser som påverkar det hormonella systemet är idag vanligt och det är många kvinnor som har problem med hormoner kopplade till menstruation och klimakteriet.

I den kinesiska medicinen ser man inte på hormonsystemet på samma sätt som den västerländska medicinen gör utan man tittar på vad vi får för symptom. När vi förstår vart problemen kommer ifrån vet vi till vilket eller vilka element som obalanserna hör till och vi kan få bukt med obalanserna. Ju mindre obalanser desto mindre problem. Att slippa både de känslomässiga och fysiska besvär som ställer till det för oss och ibland även för vår omgivning är fantastiskt. Balans ger alltid en inre ro.

Det finns en blomma med magiska krafter som finns i de flesta hem och trädgårdar under sommarhalvåret, nämligen pelargon. Pelargon som går under namnet Rose Geranium, är en mycket användbar essentiell olja att använda vid just PMS och klimakteribesvär. Den kan användas både vid massage, att inhalera, som kompress eller i en aromalampa.

I den kinesiska medicinen säger man att geranium när och stärker blod och yin. Geranium hör till Trä- och Jordelementet och går främst till meridianerna lever, mjälte och hjärta. Dess goda effekt på att cirkulera qi och blod samt lugna shen (själen), gör att den passar utmärkt att använda vid känslomässiga och hormonella obalanser. Gissa vilka som älskar pelargoner 😉 Vad kan passa bättre än att väcka våra pelargonerna som sovit i stallet över vintern idag och ge den här magiska och robusta blomman ett blogginlägg och er något som hjälper till att balansera hormoner.

Pröva gärna Geranium om du har ett eller flera av följande besvär i kombination med menstruation eller klimakteriet:

 • Oro/ångest
 • Dag- och/eller nattsvettningar
 • Värmevallningar
 • PMS
 • Sömnproblem
 • Depression
 • Trötthet, utmattning
 • Dålig aptit
 • Gråtmild
 • Kraftig och/eller smärtsam menstruation
 • Ilska

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hittar du dina ljusglimtar?

Hittar du dina ljusglimtar?

Hej fina du, Skönt med lite snö och vinter som lyser upp i tillvaron. Jag är hemkommen efter en resa genom vårt långa...

läs mer

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Rea!

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr 299.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This