Att hålla sig frisk handlar om mer än mat
den 10 feb, 2018

Hej fina du,

Lördag morgon och jag har en härlig känsla av att känna mig frisk och stark. Tacksam för ett par minus och att snön ligger kvar. Det innebär ett par dagar till med rena tassar 😉 Gillar min morgonrutin i favoritfåtöljen med en kopp te. Hundar och katter runt omkring mig och att se hästarna som står och äter frukost i foderhäcken utanför fönstret samtidigt som det ljusnar ute. Hela familjen är samlad och har fått det de behöver för att må bra och jag får skriva vilket jag älskar.

Näring och mat pratar vi om hela tiden. Vi gör det av en anledning för att vi vet hur enormt viktigt det är för att vi skall må bra och hålla oss friska. Det här inlägget kanske inte känns så roligt för det innehåller ett allvar som är jobbigt, men nog så viktigt att ta in. Inte bara för din skull utan för dina barn och barnbarns ja för hela vår existens.

Tack vare kroppens enorma förmåga att städa upp och rätta till allt vi ställer till med så tar det ibland tid innan vi inser att något behöver ändras. När den dagen kommer så tror vi att det skedde över en natt, men så är sällan fallet. För de flesta så har det tagit tid att skapa så mycket oreda i kroppen att den inte längre klarar av att reda ut det. Pratade med en vän i går som kommit på den geniala idéen som många andra att stoppa in sin ekologiska kyckling i en stekpåse och stoppa in den i ugnen. Smidigt och blev väldigt saftigt och gott. Jag sa att plast och värme är en urusel kombination som inte är hälsosam. Någonstans förstod hon men sa också att ”Stekpåsen är ju gjord för att vara i värme det kan väl inte vara farligt”

Så ser det ut det finns en massa saker som marknaden och tillverkare har kommit på att vi människor gillar för att det är snabbt, smidigt och smakar gott och inte minst billigare att tillverka så att de tjänar mer pengar.  Det vore fantastiskt om det verkligen var säkert och hälsosamt för oss också. Vi har lärt oss att läsa det finstilta och inser att man tyvärr måste vara mer påläst än någonsin i dag. Vi behöver ta reda på fakta. Egentligen vet vi att vi inte kan lita på allt som reklamen säger men vi vill tro. Det är klart att det är tufft att ta in att någon säljer något som kan skada oss eller våra barn.

Så ja visst vill vi att den där förträffliga stekpåsen är hälsosam och den kanske är det men vi skulle inte chansa utan använder hellre en lergryta eller vår crockpot. Efter ett mycket bra föredrag av Therese Biraths på kemikalieklok.nu så inser man hur otroligt mycket kemikalier och hormonstörande ämnen vi  utsätts för redan på fosterstadiet och att plast och värme hör inte i hop. Värmen frigör en mängd ämnen i plasten som vi inte vill ha i eller runt oss. Vi konsumenter är de enda som kan ändra det här genom det vi köper. Handlar inte vi så kommer de som tillverkar att ändra sitt innehåll för att kunna sälja.

Jag tycker verkligen inte om att förstöra någons bra känsla och agera som något slags ”hälsopolis”, men jag är rädd om mina vänner och vill att alla skall må bra som möjligt. Jag vill inte känna att jag visste men jag sa eller gjorde inget. Det är därför Hermansdalsbloggen, Nyckeln till Hälsa och Hermansdals EKO är så viktiga. Det är vårt sätt att nå ut till er.

Varför vi väljer närproducerat och ekologiskt är egentligen av samma orsak. Vi vill ha i oss så lite gifter och hormonstörande ämnen som möjligt och vi tänker även på de ofta fattiga människor i länder som är tvingade att använda alla kemikalier dagligen i sitt arbete. Vi tänker på jorden som utarmas och vad det till slut kommer att leda till om vi människor bara tar mer och mer utan att ge tillbaka. Man känner hur modet sjunker och undrar vad kan jag göra. Vi tänker att vi börjar med oss själva och försöker dela med oss av det vi kan och hoppas att vi kan sprida ringar på vattnet så att fler blir medvetna. Själva kan vi inte göra så mycket, men ju fler som väljer medvetet desto starkare blir vi.

Definitivt inte någon mysig lördagsfilm men har du inte sett  Den sista skörden… så gör det. Den är oerhört viktig. Tillsammans blir vi starka och kan förändra. Vi behöver vakna och ta hand om vår fantastiska Moder Jord annars kommer vi inte ha någonstans att bo.

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

 Follow my blog with Bloglovin

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This