Den femte årstiden…
Av Tina på Hermansdals Gård
den 19 aug, 2017

Hej du fina bloggläsare…

Vi går mot hösten, det känns att energin vänder, det stiger inte uppåt längre, det känns lugnare, kvällarna blir mörkare och kyligare och luften känns råare. Sensommaren och Jord-elementets tid är här, det är den kinesiska medicinens femte årstid.

Man vill så gärna hålla kvar sommarens ljus och värme men det hjälper inte vad vi vill, naturen gör det den skall och det borde vi också göra.

Ju bättre vi blir på att följa det som sker i naturen runt oss och anpassa vår aktiviteter och hur vi lever efter årstiderna, desto bättre kommer vi att må.

Vem känner sig inte tröttare på vintern och piggare på sommaren? Om man är tröttare vad talar kroppen om för dig då? Jo den behöver vila.

Så enkelt är det… Lyssna på vad du behöver och gör det bästa av det.

Det är så lätt med vårens och sommarens uppåtstigande energi att planera in saker man skall göra på hösten och vintern och när vi väl är där så är man så trött och vill bara ta det lugnt . Är vi i balans så känner vi vad vi behöver och det blir skönt att boa in sig när höstkvällarna kommer.

Lika naturligt som det var att gå upp på morgonen under sommaren och vara aktiv hela dagen till sent på kvällen. Lika skönt är det att varva ner under vintern och söka sig inåt.

Avskyr vi vintern och kylan så säger det något om hur vi mår, och vad vi har för obalanser. Det gäller alla klimat, har vi obalanser så kommer det att leda till att vi ogillar vissa klimat och väder och det kommer att upphöra när vi är balanserade igen.

Har vi för mycket kyla i kroppen och värk på grund av den så kommer vi att ogilla vinterns kalla klimat, och vi kommer att må sämre.  Kinesiskt sett så är naturen en självklar och naturlig del i våra liv och vi skall följa den. Det finns i denna uråldriga kunskap en mängd enkla verktyg som vi kan använda oss av för att  återställa balansen i kroppen och med det tycka att varje årstid och klimat har sin tjusning och vi kan njuta av det den tillför livet.

Sitter och skriver det här blogginlägget i min favoritfåtölj, och utanför fönstret vräker regnet ner, det känns inte som om det kommer att bli riktigt ljust ute i dag.

Jag kan välja att bli irriterad och besviken för att vår grillkväll med finaste grannarna inte bjuder på sol så att vi kan sitta ute, eller vara tacksam för att marken och brunnen fylls med vatten och hästarna slipper insekter, det är mitt val, vädret är vad det är.

Vem vet det kanske till och med blir sol till kvällen 🙂

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Den femte årstiden… […]
 2. Varför tappar vi hår? - […] Den femte årstiden… […]
 3. Som balsam för kroppen… - […] Den femte årstiden… […]
 4. Mat är medicin… - […] Den femte årstiden… […]
 5. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Den femte årstiden… […]
 6. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Den femte årstiden… […]
 7. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Den femte årstiden… […]
 8. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Den femte årstiden… […]
 9. Är man energikänslig behöver man ett starkt immunförsvar - […] Den femte årstiden… […]
 10. Kinesmedicinsk örtskola, del 2; Timjan - […] Den femte årstiden… […]
 11. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Den femte årstiden… […]
 12. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Den femte årstiden… […]
 13. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 14. När vi förstår och lyssnar, vet vi vad vi behöver – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 15. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 16. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 17. En god natts sömn bästa medicinen – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 18. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 19. Till synes stora problem är ibland lätta att lösa… – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]
 20. Lånar du av framtiden? – HERMANSDAL - […] Den femte årstiden… […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!