Hej du fina bloggläsare…

Vi går mot hösten, det känns att energin vänder, det stiger inte uppåt längre, det känns lugnare, kvällarna blir mörkare och kyligare och luften känns råare. Sensommaren och Jord-elementets tid är här, det är den kinesiska medicinens femte årstid.

Man vill så gärna hålla kvar sommarens ljus och värme men det hjälper inte vad vi vill, naturen gör det den skall och det borde vi också göra.

Ju bättre vi blir på att följa det som sker i naturen runt oss och anpassa vår aktiviteter och hur vi lever efter årstiderna, desto bättre kommer vi att må.

Vem känner sig inte tröttare på vintern och piggare på sommaren? Om man är tröttare vad talar kroppen om för dig då? Jo den behöver vila.

Så enkelt är det… Lyssna på vad du behöver och gör det bästa av det.

Det är så lätt med vårens och sommarens uppåtstigande energi att planera in saker man skall göra på hösten och vintern och när vi väl är där så är man så trött och vill bara ta det lugnt . Är vi i balans så känner vi vad vi behöver och det blir skönt att boa in sig när höstkvällarna kommer.

Lika naturligt som det var att gå upp på morgonen under sommaren och vara aktiv hela dagen till sent på kvällen. Lika skönt är det att varva ner under vintern och söka sig inåt.

Avskyr vi vintern och kylan så säger det något om hur vi mår, och vad vi har för obalanser. Det gäller alla klimat, har vi obalanser så kommer det att leda till att vi ogillar vissa klimat och väder och det kommer att upphöra när vi är balanserade igen.

Har vi för mycket kyla i kroppen och värk på grund av den så kommer vi att ogilla vinterns kalla klimat, och vi kommer att må sämre.  Kinesiskt sett så är naturen en självklar och naturlig del i våra liv och vi skall följa den. Det finns i denna uråldriga kunskap en mängd enkla verktyg som vi kan använda oss av för att  återställa balansen i kroppen och med det tycka att varje årstid och klimat har sin tjusning och vi kan njuta av det den tillför livet.

Sitter och skriver det här blogginlägget i min favoritfåtölj, och utanför fönstret vräker regnet ner, det känns inte som om det kommer att bli riktigt ljust ute i dag.

Jag kan välja att bli irriterad och besviken för att vår grillkväll med finaste grannarna inte bjuder på sol så att vi kan sitta ute, eller vara tacksam för att marken och brunnen fylls med vatten och hästarna slipper insekter, det är mitt val, vädret är vad det är.

Vem vet det kanske till och med blir sol till kvällen 🙂

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

Dela till dina vänner: