Är qi/energi din bästa vän?
Av Tina på Hermansdals Gård
den 30 maj, 2019

Hej fina du,

Plötsligt så är jag i mål. Det känns märkligt på något sätt när mållinjen plötsligt är där och en stor webbkurs bara är några knapptryck bort. Häromdagen hade jag på en dag skrivit över 5000 ord, det är mycket kan jag säga. Det är bra att jag har flöde i skrivandet när mitt nästa mål är att få min älskade känslobok färdig. Den har velat bli skriven länge och nu ska det äntligen bli av det har jag lovat både den och mig själv. Jag har till och med en ide om omslaget klar och jag ser fram emot att få måla både det och nya illustrationer. Jag vill att den ska bli lika älskad, väl mottagen, vacker och omtyckt som Nyckeln till Hälsa blev/är.

Vill du läsa mer om den kinesiska medicinen hittar du Nyckeln till Hälsa här

Qi berättar för oss vad som är i obalans

Ju fler jag träffar och kommunicerar med som vänner, patienter, kursdeltagare, via telefonkonsultationer och som bloggläsare så inser jag hur svåra känslor kan vara. För mig också i bland även om jag idag har en stor verktygslåda för att förstå, bearbeta och transformera dem. I den kinesiska medicinen har de en oerhört viktig roll både för att ställa diagnoser men också för att förstå vart obalanserna finns och vilka element som behöver hjälp.

Vi behöver ha tillräckligt med qi/energi för att känslor ska kunna transformeras så att vi inte fastnar i ett känslotillstånd. Med den vetskapen är det lätt att förstå att är vi utbrända eller trötta och orkeslösa så fastnar vi lätt i en negativ spiral där livsglädjen och inspirationen känns väldigt långt borta. Vem har inte känt av hur mycket känsligare vi är när vi är trötta och slut? Vår energifrekvens sjunker. Det är som att det inte finns ett motstånd mot det negativa. Det tar över.

Qi är en del av oss

Jag har varit där själv och förstår precis. Med det sagt så vet jag också att det går att komma tillbaka. Meningen med att komma tillbaka är inte att fortsätta på den väg och med den livsstil som gör eller gjorde mig sjuk eller energilös. Jag precis som du behövde hitta ett annat sätt som inte dränerar. Jag var tvungen att hitta de hål där min livsenergi läckte och jag behövde hitta en livsstil och mat som fyllde på så att min kropp klarade av alla livsprocesserna. När jag är påfylld av bra qi och sann mot mig själv så är det så mycket lättare att ha den energifrekvens jag behöver för att känna inspiration för varje ny dag och det jag vill göra. Energi är min bästa vän och ibland det som för en stund får mig ur balans. När den får mig ur balans slutar det alltid med att jag har växt och lärt mig något nytt och vi är sams igen. Vi kan inte leva utan qi.

Får vi qi brist fungerar varken känslolivet eller matsmältningen och vi får värk.

Boka din plats du också om du vill vara med. Du kan anmäla dig fram till och med nu på Söndag den 2 Juni.

LÄS MER OCH KÖP WEBBKURSEN HÄR –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Vill du också vara med? Du kan anmäla dig till och med Söndag 2 Juni. På måndag stänger jag dörren för den här kursomgången. Ni som har anmält er kommer att ha en egen sluten FB grupp/klassrum som hör till just den här omgången. Kursen är en ”förlängning” av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken och hur vi använder Mat som medicin. Men du kan gå den utan att ha läst boken. Vi kommer att utforska vart vi läcker energi och vad vi kan göra för att täppa till hålen och äta mat som fyller på och hjälper oss.

Du får med kursen ca 100 recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda till husbehov. Hjälp med diagnostisering och att förstå vad du ska göra och äta för att hjälpa dig själv. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med Nyckeln till Hälsa och saltmoxan hjälper dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er.

LÄS MER OCH KÖP WEBBKURSEN HÄR –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!