den 5 maj, 2015
Är du energiöverkänslig ?

Jag har alltid varit energikänslig, skulle nog egentligen kalla mig energiöverkänslig. Jag vet att jag blir försvagad och tom känner mig sjuk av att vistas i vissa miljöer eller i vissa situationer.

20110914-auras-hands

Jag kände mig under flera år totalt dränerad och “sjuk” när jag varit och storhandlat på Ica Maxi, eller när jag var på en tävling en helg. Det blev till och med så att jag fick fysiska symtom tex ont i halsen precis som att jag verkligen drabbats av ett virus. När jag sen var hemma igen eller i en bättre miljö så blev jag frisk 😉

Det var väldigt frustrerande och jag förstod inte vad som hände eller varför jag hade sådan otur och blev sjuk hela tiden. Jag kunde packa och förbereda och tycka att det var så roligt och sen när jag var på tävlingsplatsen så blev jag sjuk… Jag kände mig otursförföljd… 😉

Nu vet jag att energi i “fel” form försvagar mig. Jag vet inte om alla påverkas av omgivningar, andra människors eller djurs mående och energi, eller om det “bara” är vi energikänsliga som gör det. Förmodligen gör vi alla det mer eller mindre, men vi pratar inte om det eller är inte medvetna om vad det är det som händer…

NS Power Aura

Det har tagit mig lång tid att förstå att jag “smittas” av andras energi. Ibland så starkt att det är svårt att skilja på vad som är mitt eller ditt. Jag kunde må hur bra som helst för att en stund senare ha ångest, eller känna mig ledsen, arg eller något annat…

 

 

Med kunskap och förståelse för det som sker, kan jag idag förbereda mig, “stänga av” och hålla distans till det som finns runt mig, så att jag vet vad som är jag.

Jag tror också att jag behöver ha den här känsligheten för att kanalisera energi när jag arbetar. Att kunna få in en annan individs frekvens är en förutsättning för att jag skall känna vad som felar. Jag har också behövt en diciplin och lära mig “stänga” av för att kunna trivas i livet.

Livet är en skola som ger oss lektioner så att vi utvecklas till individer och kan utföra det som finns på vår livsväg.

Med facit i handen så förstår jag vad jag varit tvungen att lära mig att hantera all energi för att kunna jobba.

1489275_10153704358095271_798688968_n

Även platser har sämre eller bättre frekvenser och tar eller ger … Jag bor i dag på Hermansdal som ger mig energi istället för att ta… Det är min kraftplats, där jag laddar mina batterier.

 

När vi bodde i Uppsala så längtade jag ofta tillbaka till min lägenhet i Stockholm, först nu när jag sitter och skriver det här, så slår det mig att sen jag flyttade till Hermansdal, så har jag inte längtat någonstans. Jag blir berörd och oerhört tacksam för att jag äntligen har hittat hem. Jag vill ingen annanstans och det känns fantastiskt.

love3

 Att sätta sig ner och fundera på vad som tar energi och ger energi i livet är väldigt kraftfullt om du går om kring och inte mår bra…

Jag är övertygad om att många fler än jag har samma känslighet och kanske känner sig dränerade när de befinner sig i vissa situationer eller med vissa människor.

 

 

Till och med saker tar eller ger det är därför det är så effektfullt att rensa i röran och slänga eller göra sig av med “gammalt” för att bli av med “ryggsäcken och det som suger energi…

Sätt dig och skriv ner de saker eller personer du har i ditt liv och fundera på om det tar eller ger, och vad du kan göra för att det som tar skall ändras till något som ger, eller bara välj att göra dig av med allt som suger energi…

Det finns lika många sätt att “stänga av” eller “skydda” sig som det finns personer. Vi måste hitta vårt sätt…

– Du kan göra en glasbubbla eller guldboll runt dig.

– Klippa av energiband med en visuell sax.

– Sätta speglar runt dig.

– Jorda dig på morgonen och flera ggr under dagen det gör att du har lättare att stanna kvar i din egen energi.

Hur jag jordar mig:

– Stå upp med aningen böjda knän och känn dina fotsulor, känn att du står på hela foten.

– Visualisera att du är ett träd och under dina fotsulor växer starka kraftfulla rötter ner genom golvet och ut i marken och sprider sig ända ner i jordens mitt.

– Det du skall känna är att du blir tyngre och känna dina fotsulor ännu tydligare.

– När du blir van kan du göra detta sittandes eller liggandes och använda det till att hantera situationer och känslor som är jobbiga.

– Låt den jobbiga känslan åka genom kroppen och ut genom rötterna under dina fotsulor. Känn efter sitter det något obehag kvar? Gör om proceduren.

Lycka Till 🙂

 

 

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

3 Kommentarer

 1. Jag känner så mycket igen mig i det du skriver! Vi är lika muppiga båda två, hahahaha 😀
  Förut kände jag det som en förbannelse, att jag inte kunde fungera i stora sammanhang som alla andra osv. och alltid försöka hitta ett sätt att förklara sig, men idag har jag förstått att det snarare är en gåva om man istället använder känsligheten på rätt sätt. Biltema kan ju någon annan få åka till 😉

  Och sen har jag ju också fått upplysningen om att det inte är oss det är fel på, tvärtom, vi är bara ovanligt naturliga!

  Kram min fina vän, jag är så glad att du finns! <3 <3 <3

  Svara
 2. Jag har ett problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa.. Varje vecka måste jag på jobbet träffa andra i ett möte. Alltid efter det mötet så är jag helt slut och omtumlad. Att göra en bubbla innan kan hjälpa en stund men den försvinner tyvärr eller håller inte. Vanligtvis så lider jag inte av andras energi utan kan vara i den och acceptera hur dom mår(jag jobbar med att hjälpa människor). Det är ett jättebra verktyg. Men med människor som är full av stress(tror jag) och där intrycken kommer hela tiden och från olika håll så blir jag jättedränerad. Min syn blir också suddig och jag tycker det är skitjobbigt. Det är som att det droppar kyligt vatten i ansiktet på mig hela tiden och ibland blir min panna varm som jag har feber. Lustigt är att nästan alla människor som kan ha den effekten på mig jobbar också med att hjälpa människor. Men dom är speedade. Jaja… Jag ber om hjälp här för jag tycker det är jättejobbigt.

  Svara
  • Hej
   Ja det är ingen lätt “resa” att separera sig själv från andra när man är energikänslig och alla måste hitta sin väg…
   Det är träning och åter träning …
   Lycka Till
   Med Värme
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Vågar du vara du?

Vågar du vara du?

Hej fina du, En vecka till av sommaren har passerat och jag tycker tiden går rasande fort. Tycker knappt jag hinner...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This