den 18 jun, 2017
Är det du känner sant eller falskt…

Hej fina bloggläsare, idag vill vi ge er ett blogginlägg som handlar om känslor…

Känslor, känslor och ännu mera känslor. Vi styrs av dem och de påverkar hela vår organism och  liv. Men varför finns de och vad kan vi göra för att må bättre när de jobbiga känslorna kommer?

Självklart har vi känslor för att vi skall kunna överleva och fortplanta oss som art. Hade vi inte kunnat känna kärlek så hade vi inte tagit hand om våra barn och hade vi inte kunnat känna rädsla så hade vi säkert varit så dumdristiga att vi tagit död på oss själva ganska snabbt.

För oss är känslorna en barometer på flera saker och vi vet idag att vi kan påverka dem. De är vårt mätverktyg på om vi är på rätt väg, de är ett sätt för oss att hålla koll på vad vi tänker och matar oss själv med och om det som händer i våra liv. Livet innehåller händelser som gör att vi blir både ledsna, oroliga, förkrossade och lyckliga. Det är livet och är som det skall.

Men vad gör vi när vi fastnar i ett känslotillstånd och inte kan ta oss därifrån. Eller när vi aldrig vågar “leva” för att vi inte vågar ta för oss på grund av en medveten eller omedveten rädsla för vad andra skall tycka eller för att misslyckas.

Vi vet att vårt känslomässiga mående inte alltid är sanningar.

Vi vet att fysiska och/eller energiobalanser  i våra kroppar skapar känslor som inte är “äkta”. Vi går runt och är rädda eller oroliga utan egentlig anledning. Kroppen är inställd på katastrof även om allt är bra. Känslorna känns äkta och är högst närvarande men vi kan stärka och balansera oss själva på en mängd olika sätt så att vi faktiskt blir av med dem och får tillbaka det normala varningssystemet som vi behöver.

Det vi matar oss med i form av både mat och tankar och om vi har ett mål eller om vi bara flyter runt i livet och har tappat oss själva, påverkar oss i allra högsta grad. Att tappa hoppet eller att känna sig maktlös inför en situation dödar oss. Att känna sig som ett offer för omständigheterna och inte kunna påverka sitt liv och sin situation tar livsgnistan ur en.

Vi använder oss av våra känslor som ett mått på om vi är “rätt” ute. För att kunna göra det så behöver vi ha koll på vad som är “hjärnspöken”och vad som är på riktigt.

Vi pratar inte om de varningsinstinkter vi behöver ha för att livet skall fungera, utan om de som gör att vi inte tar oss dit vi vill. Eller att vi inte ens vill någonstans, för att vi inte tror att det är möjligt och har gett upp.

Det värsta med allt vi intalar oss är att vi för det mesta inte ens är medvetna om att vi gör så. Det bara sker per automatik och vi går igång. Tyvärr så är det inte ofta det är de positiva tankarna och känslorna som vi låter ta överhanden utan de känslor som begränsar oss. Självklart så är de positiva känslorna inte lika besvärande att bära på, de får oss att må bra och livet är på topp.

Vi har så många “sanningar” som vi matar oss själva med och vi är inte villiga att rannsaka oss själva och våra liv. Det är lättare att ge andra eller omständigheterna eller oturen, skulden för hur vi har det i våra liv. Hur skulle det kännas att ta tillbaka kraften och faktiskt ta reda på och  göra det du vill och mår bra av? Var det något som vaknade inombords när du tänkte tanken? Eller tänkte du direkt “Hur skulle det gå till ? Det går aldrig ”

Vi tror att vi alla behöver känna att vi har en uppgift och en mening med våra liv, sen kan det var helt individuellt för oss alla.

“Hur” är något som begränsar oss helt och hållet, vi behöver känna tryggheten i att veta “hur” det skall ske för att våga tro att det kommer att fungera. Den bekräftelsen letar vi ofta efter utanför oss själva. Vi ger bort kraften till andra att tala om ifall det kommer att gå bra eller inte, istället för att lyssna på vår sanna inre röst. Vi själva skall väl vara de som vet vad som är rätt eller fel för oss? Det har vi glömt. Vi litar inte på oss själva.

För oss är “hur” ointressant även om det dyker upp även hos oss. Det intressanta är vad som gör oss glada och inspirerade. Det är den vägen jag vill gå.

När vi sitter här och skriver, tänker jag (Tina) att vi gör det på en plats som är mitt hem och som jag faktiskt har önskat mig till punkt och pricka. Häromdagen slog det mig att jag redan som liten bestämde mig för att när jag blev stor så skulle jag bo på landet och få ha så många djur som jag ville. Mina val i livet har tagit mig precis dit. Jag har fått det jag bestämde mig för redan som barn. Inte tänkte jag på hur det skulle gå till då, jag bara ville att det skulle bli så. Hur existerade inte i min värld. Som barn var det möjligt, och så rätt jag hade. Tänk om någon tidigt i mitt liv talat om för mig att allt faktiskt var möjligt, att jag kunde önska mig precis vad jag ville och att jag sen skulle ta mig dit förr eller senare, om mitt mål var tillräckligt viktigt för mig så att jag höll fast vid att jag ville dit. Svindlande eller hur ?

När vi tänker tankar som “hur” och inte hittar ett svar så släpper vi det vi vill och tänker att det kommer aldrig att gå. Blir vi glada av det? Kommer vi att komma fram till vårt mål? Kommer vi att dra till oss det vi vill ha? Naturligtvis inte.

Kommer vi att vara inspirerade i våra liv och tycka att det är kul att hoppa upp ur sängen på morgonen om vi inte har något som inspirerar oss eller är nyfikna och förväntansfulla på dagen och vad den har att erbjuda? Förmodligen inte…

För oss behöver det inte vara kickar och stora saker som skall ske för att vi skall känna inspiration, glädje och tacksamhet. Det räcker med att vi känner att vi och våra nära och kära, vänner och bekanta är trygga, mår bra och att vi har varandra. Att vi har bra mat, ett varmt hus och alla moderna bekvämligheter. Att räkningarna blir betalda och att vi för oss lever ett liv där vi har möjligheten att vara sanna mot vårt inre och gå de vägar som inspirerar oss.

Vad behöver du ha för att må bra?

Många av oss lever liv för andra och inte oss själva. Vi ger och ger men inte till oss själva. Vi gör saker för att vi inte vill säga nej och uppfattas som tråkiga, elaka, egoistiska med mera. Vi kör över våra egna känslor och till slut vågar vi inte ens känna efter vad vi egentligen vill och vad just vi brinner för. Vi lever livet och rättar oss efter vad andra tycker eller ännu oftare vad vi tror att andra vill. Det är ju faktiskt inte alls säkert att det är så, utan istället vår egen föreställning och sanning som vi filtrerar livet igenom.

Hur många gånger tänker du inte att du vet att den personen kommer att reagera eller vara på ett visst sätt? Hur många gånger gör du eller går med på saker för att du vet att det kommer kännas obehagligt om du inte gör det? Att någon blir “sur” för att du inte vill.

Om någon inte längre vill vara din vän för att du väljer att ta hand om dig själv eller göra något som är bra för dig, släpp !!! Det finns andra <3

Om du inte börjar ta hand om dig själv kommer ingen annan att göra det heller. Bli din egen bästa vän.

Brustet-hjärta-som-plåtstrats-om-Från-Internet

I vårt arbete med människors mående både fysiskt och känslomässigt så träffar vi så många som vill hjälpa andra, sprida bra ringar på vattnet och var bra förebilder för andra. De vill hjälpa av hela sitt hjärta, men de har helt glömt sig själva. De har utmattningssymtom , värk, magproblem, sömnproblem, ångest , oro med mera.

Om du inte mår bra själv hur skall du då kunna hjälpa? Om du tar av dig själv och urholkar dig själv genom att inte lyssna på vad ditt inre eller din kropp behöver, är du då en bra förebild för dina barn eller andra i din omgivning?

Vi behöver alltid börja med oss själva för att kunna ge till andra, det betyder inte att vi är egoistiska utan att vi förstått att om vi inte mår bra så har vi inget “bra” att ge.

Känner du att du är orolig eller rädd utan att du vet varför så är det dags att titta på ditt liv och se vad du matar dig själv med, både när det gäller mat som är din bensin och näringen till alla dina celler och vad du föder dig själv med för tankar och “sanningar” om dig, din omgivning och ditt liv.

Inom den kinesiska medicinen så är våra känslor starkt kopplade till hur vi mår. Har vi obalanser i kroppen kan känslor som ångest, depression, oro, sorg och ilska vara svåra att bli av med. Ibland drabbas vi av trauman i livet eller andra faktorer som skapar känslor som är svåra att bli av med. Precis som obalanser kan skapa känslor, så kan för mycket av en känsla i sin tur skapa andra obalanser. Allt i kropp och själ hänger samman och påverkar varandra direkt eller indirekt. Genom att se det ur kinesmedicinska ögon kan vi förstå hur och vet då vilka verktyg vi ska använda för att kunna återskapa balans och lösa upp känslor.

feelings05

Under sommaren kommer vi att presentera vårt utbildningsmaterial om den kinesiska medicinen. Den har växt från webbkurs till ett större format. Vi vill nå ut till gemene man och förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

5 Kommentarer

 1. Så sant och så bra skrivet! Börjar förstå detta nu efter att ha levt i mörkret i många år. Tack! ?

  Svara
  • Tack Carina
   Visst är det skönt att förstå varför man mår som man gör och att man kan påverka själv <3

   Svara
 2. Jättebra skrivet. Kroppen är vårt verktyg för att känna hur vi mår i själen. Man ska lyssna till den men sänder ibland ut fel signaler på grund av trauma eller stress så man fastnar i en känsla som du säger.Tack så mycket.

  Svara
  • Tack för dina ord ?? Ja visst är det så ? Sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv så hör varje känsla till ett specifikt organ i kroppen. Man kan äta viss mat med rätt egenskaper och balansera med akupunktur och tex moxa. När balans uppstår kan man släppa känslan ???
   Allt Gott
   Tina

   Svara
 3. Så sant så sant synd att man inte kommer på det i tid alltid innan man sjunker ner i stämningar som är svåra att ta sig ur kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This