10 vintertips som hjälper kroppen ladda batterierna


Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, december 10th, 2017

Hej fina bloggläsare,

Idag yr snön utanför fönstret och färgar landskapet vackert vitt. Vi befinner oss återigen hemma på Hermansdal efter vår boksignering i Stockholm med finaste Vivi Linde. Det har varit fantastiska dagar och vi har mött så många underbara människor. Med intensiva veckor bakom oss som innehållit boksläpp, packning av ordrar samt boksignering, är dagen idag ägnad till återhämtning och påfyllning av kroppens energi. Vi lever som vi lär och med en intensiv tid bakom oss är det oerhört viktigt att att hjälpa kroppen hålla balansen. Ett av våra kraftfullaste verktyg vi har för att ladda kroppens batteri är moxa. Vill du veta mer om moxa kan du läsa våra tidigare inlägg; Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… och Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar

I dagens blogginlägg vill vi ge dig några enkla tips på hur du kan använda vinterns energi för att stärka och ladda kroppens batteri.

 

Inom den kinesiska medicinen, är det mycket viktigt att man följer naturens gång för att hålla sig frisk och stark. Gör vi inte det får vi ta av våra reserver.

Vintern är till för att ladda batterierna så att livsenergin som bor i njurarna kan fortsätta vara stark och flöda fritt under hela livet. Vintern är vatten-elementets årstid och de organ som kinesiskt tillhör vatten är njurar och urinblåsa.

Här kommer 10 tips från oss på Hermansdal hur du kan göra för att stärka och balansera din kropp under vintermånaderna, för att du i vår när träelementet träder in skall kunna använda kraften du lagrat till att sätta fart.

 • Vila mycket och sov fler timmar per natt. Enligt gamla kinesiska böcker ska man under vintern lägga sig tidigt och sova till solen går upp. Detta stärker och balanserar kroppen och vatten-elementet.
 •  Ät varm mat
 • Drick varm dryck (ej het)
 • Använd värmande kryddor i maten, såsom ingefära, kanel, kardemumma, vitlök och peppar
 • Gör benbuljong och använd i mat eller drick den varm som värmande och närande dryck. Klicka HÄR så kommer du till ett bra recept på benbuljong.
 • Håll kroppen varm, klä dig varmt, tänd en brasa, ta ett varmt bad. Det är viktigt att man aldrig låter kroppen bli kall, även om man inte tycker att man fryser. Varma fötter är A och O.

blogg-vinter1

 • Ät mat som stärker njurarna. Du hittar info om det HÄR.
 • Lyssna på klassisk musik
 • Drick avkok på färsk ekologisk ingefära.
 • Gör fotbad på avkok av färsk ekologisk ingefära, det värmer hela kroppen och kan även hjälpa de som har insomnia om fotbadet görs på kvällen.

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

book

Njut av att ”boa” in dig, var sak har sin tid….

Snöiga Vinter Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

33 Replies to “10 vintertips som hjälper kroppen ladda batterierna”

 1. Ikke så lett å følge dette når man ikke tåler ingefära, kardemumma, vitlök och peppar, og ikke har vedovn eller badekarmen – kan jo drysse masse kanel på maten.

 2. Villa härliga sidor ni har. Tacksam att jag hottat dem💕Tusen tack för den fina bok ni skrivit. Fick den i veckan och har snabbtittat i den. Nu ska jag krypa upp i soffan för att bekanta mig lite djupare, känns lite magisk & så vacker. 💕Tack & en fin tid med advent, jul & mkt kärlek❤️Önskar jag er❤️

  1. Tusen Tack för dina fina ord de värmer, inget gör oss gladare än att det vi skriver och vill förmedla uppskattas <3 Önskar dig trevlig läsning och fina mysiga helger <3

 3. Har hämtat ut boken idag. Den är såå fin! 😍 och väldigt informativ. Jag studerade TCM på NeiJing-akademin, men har aldrig varit direkt yrkesverksam, så det är fint att kunna friska upp kunskaperna lite.

  1. Vad roligt att höra att du tycker om Nyckeln till Hälsa 🙂 Jag ( Tina) har också läst på Nei Jing och senare på Akupunkturakademin.
   Hoppas du får massor med trevlig läsning <3
   Kram från oss på Hermansdal

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.